Preview Mode Links will not work in preview mode

Välkommen till Let’s Talk Podcast – ett program om Norrbottens väg mot att bli Sveriges mest välkomnande och nytänkande län. Här kan du möta människor med unik inblick i intressanta och aktuella ämnen. Vi bjuder på kunskap och nya tankar och utmanar förutfattade meningar.

Let’s talk görs av Region Norrbotten för att lyfta frågor som är viktiga för Norrbottens utveckling. Samtalen leds av Malin Winberg, journalist, föreläsare och moderator.

Ta del av idéerna och utmaningarna som formar Norrbottens framtid.

Dec 21, 2020

Besöksnäringen är en bransch som drabbats väldigt hårt av pandemin. Men det finns en nisch som spås få en väldigt ljus framtid – naturturism!

- Naturen och den livsstil som vi har och lever här, det vi gör när vi är lediga - det är något som är extremt attraktivt ute i världen. Vårt vardagsliv är...


Nov 25, 2020

Hur återvinner man stoltheten över ett språk och en kultur som länge tystats ner? I Tornedalen har man tagit tillbaka en del av det som gick förlorat i försvenskningsprocessen.

- När man lyfter upp något på scenen, som teatern gjorde första gången 1986, så blir det på något sätt på riktigt. Det är...


Nov 3, 2020

Rymden har alltid fascinerat människan. Nu kliver vi in i en ny rymdålder, en era som öppnar upp för helt nya möjligheter.

- Här finns en potential att skapa tillväxt för vår region men också nytta för jorden och folket som lever på jorden, säger Johanna Bergström Roos på LTU Business. Hon är...


Oct 13, 2020

På några år har Sävast i Boden blivit en hot-spot för spelutvecklare från hela världen. Hur gick det till? Och vad innebär satsningen i spelbranschen för Norrbotten, när det kommer till att behålla unga och locka hit nya talanger?

  • Det här med att man ska behöva fly från Norrbotten som varit förut, det...


Sep 22, 2020

Djupt inne i Norrbottens inland finns de – runt 30 testanläggningar för bilar. De är omgivna av hysch-hysch och ger jobb, 100 000 gästnätter och stora pengar till orter som Arjeplog, Arvidsjaur och Älvsbyn.

Det här är en bransch som nu står inför en revolution. Elbilar och självkörande bilar är framtiden,...